image
Det här är ett lättanvänt och smidigt larm med LED-lampa. Larmet har uppvisat
hög kvalité i tester och har 5 års garanti. En kort rem i en sprint dras ut från sidan för att aktivera larmet som då tjuter så länge sprinten är ute, påkallar allmänhetens uppmärksamhet, men framförallt skrämmer gärningsmannen. Larmet är designat för att vara mycket tåligt och rekommenderas av polis. Nyckelring för att fästas i t.ex. en nyckelknippa. Fäst larmet i väskan/plånboken så tjuter det om någon drar den från dig. LED-lampan aktiveras med ett knapptryck och kommer väl till pass i mörka situationer.
Användning
Dra ut sprinten (snöret) för att aktivera larmet. Larmet tjuter tills sprinten sätts tillbaka. Tryck och håll inne knappen för att lysa.
Secured By Design TM approved by UK Police.
Tekniska data
Ljudstyrka: 140Db
Funktioner: Larm + LED lampa + nyckelring
Räckvidd: mycket långt
Batterier: 3xLR44 (ingår)
Storlek: 40mm x 60mm x 12mm
Garanti: 5 år
En ny version av Knock Out som är förbättrad på flera punkter.
MYCKET LÄNGRE RÄCKVIDD, NU UPP TILL 4 METER!
PERFEKT AVVÄGD GELNING SOM GER LÄNGST RÄCKVIDD OCH MINST VINDKÄNSLIGHET.
HÖGRE TRYCK SOM GER MER EFFEKT DIREKT MED BÄTTRE VENTIL OCH MUNSTYCKE.
KRAFTFULLASTE LAGLIGA FORMULAN PÅ MARKNADEN, FÖRBLINDAR ANGRIPAREN MAXIMALT.
FÄRGAR ANGRIPAREN RÖD FÖR SENARE IDENTIFIERING.
Genom en gel-liknande substans får man “tyngre droppar”, med rätt mängd gel i förhållande till munstycket ger det i sin tur maximal räckvidd, samtidigt som de tyngre dropparna blir mindre känsliga för vind. Gelningen skapar också större obehag på angriparen genom att det fäster bättre och blir mer ihärdigt.
Sprayen förblindar och ger upphov till stark sveda i ögon och även i ansiktet där den träffar. Högkoncentrerat specialämne (utvecklat med hjälp av FOA- Försvarets forskningsanstalt) skapar ett fruktansvärt obehag. Slår förövaren ur spel kortvarigt så att du kan ta dig till säkerhet och förhindra överfall, rån, misshandel etc.
Lockets konstruktion är smart utformat för att undvika oavsiktlig sprayning i väskan eller fickan, samt underlättar att man sprayar i rätt riktning vid skarpt läge i en stressig situation. Bältesclips gör det även möjligt att fästa sprayen i bältet etc.
Innehåller ej pepparextrakt (Oleoresin Capsicum) och är därför helt laglig i Sverige och Norge.
Etiketten är utformad med både Svensk och Norsk text. Backcardet i blisterförpackning finns på antingen Svenska eller Norska.
Bruksanvisning
Det svarta locket har en perforerad svart plastbit – en säkring, denna trycker man igenom när sprayen ska användas i skarpt läge. (Kan avlägsnas innan om man t.ex. har nedsatt styrka i fingrar). OBS: Sprayen kan ej “testas” eftersom färg kan torka och fastna samt att det är högt tryck så att den töms mycket snabbt!
Bodyguards självförsvarsspray är licensfri men får endast användas i enlighet med nödvärnslagen.
Att försvara sig med hjälp av Bodyguard självförsvarsspray
Att försvara sig mot angripare med hjälp av Bodyguard självförsvarsspray är tillåtet i Sverige och Norge, vid användning enligt nödvärnslagen. Bodyguards sprayer är licensfria och testade av SKL (Statens Kriminatekniska labaratorium), FOI (Försvarets forskningsanstalt) samt Rikspolisstyrelsen.
Som ägare av Bodyguard självförsvarsspray kan Du känna Dig tryggare vid promenader, joggingturer, resor etc. Sprayen kan också fungera avskräckande. Bodyguard är liten och behändig att bära med sig samt enkel att använda. Effeken ökar ju mer spray som kommer i kontakt med förövarens ögon.
Observera att Bodyguards självförsvarsspray inte nödvändigtvis är laglig i andra länder. Ska du resa utomlands och vill ta med dig sprayen bör du undersöka om det är lagligt först. Du kan inte ta med en självförsvarsspray i ditt handbagage, på flygresan.
Vid eventuellt angrepp:
1. Rikta burkens munstycke mot angriparens ansikte och ögon.
2. Spraya hela burkens innehåll mot ögonen.
Tekniska data
Licensfri/laglig: ja.
Räckvidd: 4 meter. (0,5 – 2,5m optimalt).
Innehåll: alkohol, drivgas, mentol, rödfärg, specialämne, gel.
Volym: 45 ml.
Vikt: 56 g.
Höjd: 93 mm.
Bredd: 34 mm.
Omkrets: 115 mm.
Hållbarhet: bör bytas ut efter 2 år.
Förpackning: Blister, Svenska eller Norska (tillval).
Mycket Brandfarligt